دسترسی همگانی(OPAC) نام کتابخانه در اوپک

چالش های فرزند پروری از دیدگاه والدین دارای فرزند مبتلا به اختلال توجه/ بیش‌فعالی (ADHD) (1402) / یعقوبی ، بشرا، نویسنده بازکردن سند0498.pdf
نوع مدرک:متون چاپی
سرشناسهیعقوبی ، بشرا، نویسنده
شماره بازیابی :‭MA ‭/498 1402
عنوان :چالش های فرزند پروری از دیدگاه والدین دارای فرزند مبتلا به اختلال توجه/ بیش‌فعالی (ADHD)
تکرار نام مولف :بشرا یعقوبی
ناشر:دانشکده غیردولتی-غیرانتفاعی رفاه (خواهران تهران)
سال نشر :1402
موضوع‌ها :اصفا
اختلال نقص توجه ؛ بیش فعالی ؛ فرزندپروری ؛ اختلالات روانپزشکی
چکیده :زمینه و هدف: اختلال نقص توجه/بیش فعالی (ADHD) یکی از شایع ترین اختلالات روانشناختی کودکان است که میزان شیوع آن در ایران به شکل محسوسی بیشتر از میانگین بین المللی است. والدین کودکان مبتلا به ADHD به دلیل ویژگی های خاص رفتاری کودک خود با چالش های متعددی در زمینه فرزندپروری مواجه هستند. هدف از پژوهش کیفی حاضر بررسی چالش های فرزندپروری در والدین دارای کودک مبتلا به ADHD در ایران بود.
روش پژوهش: پژوهش حاضر با رویکرد کیفی و با بهره‌گیری از روش تحلیل مضمون انجام شد. جامعه پژوهش حاضر را کلیه والدین مراجعه‌کننده به درمانگاه روانپزشکی مرکز پزشکی کودکان مفید تشکیل می‌داد که حداقل یک کودک مبتلا به ADHD داشتند. نمونه مطالعه به روش غیرتصادفی و هدفمند از میان جامعه پژوهش انتخاب شدند. نمونه‌گیری تا زمان دستیابی به اشباع داده‌ای ادامه داشت. به منظور گردآوری داده‌ها از مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته استفاده شد. همزمان با انجام مصاحبه‌ها، تجزیه و تحلیل داده‌ها بر اساس روش گرانهایم و لاندمن انجام شد. به منظور تامین روایی و پایایی پژوهش نیز از چهار معیار ارزیابی لینکولن و گوبا تحت عنوان اعتبارپذیری، انتقال پذیری، اطمینان‌پذیری و تائیدپذیری استفاده شد.
یافته‌ها: در پژوهش حاضر 18 نفر از والدین بیماران مبتلا به ADHD که جهت پیگیری روند درمان فرزند خود به درمانگاه روانپزشکی بیمارستان کودکان مفید مراجعه کرده بودند، شرکت داشتند. در مجموع 333 دقیقه مصاحبه ضبط شد که به طور متوسط هر مصاحبه 5/18 دقیقه به طول انجامید. نتایج پژوهش نشانگر 5 گروه کلی از چالش های والدین دارای کودک مبتلا به ADHD بود که به ترتیب عبارت بودند از: چالش‌های اجتماعی (روابط با خویشاوندان، خواهر و برادر، هم سالان، والدین و مشکلات حضور در مکان های اجتماعی)، چالش‌های تحصیلی (مشکلات یادگیری، حافظه، عدم تمرکز، انجام تکالیف، مشکلات مرتبط با معلمان و مسئولان مدرسه و عدم رعایت قوانین مدرسه)، چالش‌های شخصی (احساسات منفی تجربه شده، تعارض های زناشویی، مشغله و کمبود زمان)، چالش‌های مرتبط با درمان (کمبود دارو، دشواری نوبت گیری از بیمارستان و کمبود مراکز دولتی موثر در شهرستان ها) و چالش‌های اقتصادی (هزینه‌های درمان و دارو).
نتیجه‌گیری: پژوهش حاضر نشان داد که درمان دارویی مهم‌ترین تسهیل‌گر برای والدین در زمینه مقابله با چالش‌های فرزندپروری است. بسیاری از مشکلات رفتاری و تحصیلی کودک مبتلا به ADHD به دنبال دریافت منظم داروی موثر، برطرف شده و مدیریت کودک برای والدین و مدرسه آسان‌تر می‌شود. به دنبال آن آگاهی بخشی به والدین و آموزش روش‌های صحیح فرزندپروری در کنار تعامل و همکاری والدین در برخورد با کودک مبتلا به ADHD می تواند در تسهیل چالش‌های فرزندپروری موثر باشد
لینک ثابت رکورد:../opac/index.php?lvl=record_display&id=10370
زبان مدرک :فارسی

 درخواست رزرو

شماره ثبتشماره بازیابینام عام موادمحل نگهداریوضعیت ثبتوضعیت امانتگرایش تحصیلی
0498‭MA ‭/498 1402 پایان‌نامهکتابخانه مرکزی دانشکده رفاهاسناد معمولیموجود  

تعداد نظرات کاربران :0 . برای افزودن نظر خود کلیک نمایید.

کاربران آنلاین :388